LONDEN - Kinderboekschrijfster J.K. Rowling heeft fans van Harry Potter een kleinvoorproefje gegeven van haar nieuwe boek: Harry Potter en de Halfbloed Prins. Dat meldde de Engelse krant The Sun zaterdag.

Bezoekers van Rowlings website krijgen, als zij een partijtje online darts succesvol afronden, een kluis te zien. Potter-fans die de code van de kluis kraken, kunnen vervolgens twee zinnen uit het nieuwe boek lezen.

Rowlings website is onder fans van de tovenaarsleerling zeer populair. In juli werd bericht dat in de acht weken dat de site toen online was geweest, het 220 miljoen keer was bezocht. De schrijfster laat regelmatig raadsels en geheimpjes achter op haar website en houdt zo haar lezers tussen twee boeken door bezig.

Het tipje van de sluier dat wordt opgelicht, geeft echter zelfs voor de doorgewinterde fans weinig geheimen prijs. Volgens The Sun zijn de twee citaten: "Hij zag er uit als een leeuw" en "Er zaten strepen grijs in zijn geelbruine haar en borstelige wenkbrauwen; hij had montere gelige ogen achter een bril met draadmontuur en een bepaalde sierlijkheid ondanks dat hij mank liep."

Harry Potter en de Halfbloed Prins is het zesde boek in een serie van zeven. De vorige edities waren alle kassuccessen en drie ervan zijn met evenveel succes verfilmd. Wanneer het nieuwste avontuur van Harry verschijnt, is nog niet duidelijk.