Het audiobedrijf Monster klaagt Beats-oprichters Dr. Dre en Jimmy Iovine aan vanwege oplichting.

Dat meldt USA Today.

Beats werd afgelopen jaar voor 3 miljard dollar gekocht door Apple. Na de oprichting van Beats werkte het bedrijf samen met Monster voor het ontwikkelen van de populaire koptelefoons. 

Monster zou de technologie, productie en distributie geleverd hebben en volgens het bedrijf erkent Beats dat niet. Bovendien zou Beats zich via oplichting hebben ontdaan van verplichtingen in de samenwerking met Monster.

Beats en Monster tekenden een contract voor vijf jaar, maar binnen dat contract ging Beats ook al samenwerken met HTC na een investering van 300 miljoen dollar. 

Oplichting

Later kocht Beats de rechten van HTC weer terug voor het bedrijf werd verkocht aan Apple. Vanwege de investering van HTC en het terugkopen van alle rechten kon Beats onder verplichting in het contract met Monster uitkomen, zo staat in de aanklacht.

Normaal waren alle rechten op de technologie achter de Beats-koptelefoons na vijf jaar bij Monster gebleven, maar dankzij het veranderen van de rechten binnen het bedrijf Beats kregen Dr. Dre en Iovine alle rechten in handen. Wat Monster van Beats eist, is niet duidelijk.

Bekijk hoe Beat snel, slim en sluw populair werd

Dit zijn de zes belangrijkste overnames van Apple