Kickstarter haalde in 2014 ruim een half miljard dollar aan investeringen in crowdfundingprojecten op van 3,3 miljoen mensen.

Dat maakt Kickstarter bekend in het jaaroverzicht van 2014.

Op de crowdfundingsite werden 22,252 projecten succesvol gefinancierd. Van de 3,3 miljoen mensen die in totaal 529 miljoen dollar investeerden, deden 2,2 miljoen personen nieuwkomers dat voor het eerst.

In 2014 investeerde 773,000 mensen in meer dan één Kickstarter-project. In 2013 haalde de site 480 miljoen dollar binnen via 3 miljoen investeerders.

Succesvolste ooit

Kickstarter licht enkele succesvolle producten uit, zoals de multifunctionele koelbox Coolest. Die waterkoeler met onder andere bluetooth-speaker, usb-lader en blender was het succesvolste Kickstarter product tot nu toe, met ruim 13 miljoen dollar.

Ook het werkende hoverboard, geïnspireerd op het model uit filmklassieker Back to the Future II wordt als groot succes aangehaald. Andere hoogtepunten zijn de benoeming van vijf Kickstarter-projecten op de Time Magazine lijst met 25 grootste innovaties van 2014.

Museum of Modern Art

Ook wordt Mine Kafon aangehaald, een werk van Nederlandse kunstenaar Massoud Hassani dat een plek in de permanente collectie van het gerenommeerde Museum of Modern Art in New York heeft bemachtigd. Daarnaast zijn meerdere producten die dankzij Kickstarter-projecten tot stand kwamen te koop in de toonaangevende Design Store van het museum.

Het merendeel van de succesvolle Kickstarter-projecten in 2014 betrof film, video of muziek. Toch werd het meeste geld met in totaal 125 miljoen dolar ingezameld door technologie-projecten. In 2014 werd ook Kickstarter Nederland gestart.

Kickstarter Nederland is een mislukking en een succes