Netflix blokkeert diensten die gebruikers de mogelijkheid geven om de regiobeperkingen te omzeilen.

Dat meldt Torrent Freak. Netflix zou de ip-adressen van bekende vpn-diensten blokkeren. Met een vpn-verbinding kunnen Nederlandse gebruikers bijvoorbeeld een Amerikaans ip-adres krijgen, om vervolgens het Amerikaanse aanbod van Netflix te bekijken.

Populairste vpn-diensten als Torguard zouden door de videostreamingdienst worden geblokkeerd. "Ik denk dat Netflix een nieuw blokkeersysteem voor ip-adressen test", aldus Ben van der Pelt van Torguard. Mocht de dienst door Netflix worden geblokkeerd, zou Torguard een "simpele oplossing" voor het probleem kunnen bieden.

Daarnaast zou ook de nieuwe Android-versie van Netflix alleen gebruik willen maken van de dns-servers van Google. Het is door het gebruik van alternatieve dns-servers ook mogelijk om het Netflix-aanbod van andere landen te bekijken.

Netflix meldt tegenover Engadget dat het "geen veranderingen" heeft doorgevoerd in de manier waarop vpn-verbindingen worden behandeld. Er wordt echter niet op de recente blokkades gereageerd.

Rechten

De videostreamingdienst heeft naar verluidt klachten uit de entertainmentindustrie ontvangen over het vpn-gebruik.

Netflix maakt per land afspraken over de rechten op films en series. Zo biedt de Amerikaanse Netflix bijvoorbeeld de tien seizoenen van Friends aan, maar de serie is vooralsnog niet beschikbaar voor Nederlandse gebruikers.