Amerikaanse startup Instacart heeft een investering van 220 miljoen dollar gekregen. Het bedrijf bezorgt boodschappen binnen een uur bij consumenten thuis.

De startup zou nu zo'n 2 miljard dollar waard zijn, zeggen ingewijden tegen The Wall Street Journal.

Instacart is actief in een toenemend aantal Amerikaanse steden, en wordt ook wel omschreven als "de Uber voor boodschappen". De startup heeft personal shoppers in dienst, die binnen één of twee uur boodschappen bij de klant thuis bezorgen.

De klant kan zelf aangeven bij welke winkels de Instacart-shopper welke producten moet kopen. Instacart zou geld besparen ten opzichte van supermarkten die zelf hun producten bezorgen, omdat het niets hoeft op te slaan en te koelen.

In juni sloot Instacart nog een investeringsronde van 44 miljoen dollar af. Het bedrijf werd toen nog op een waarde van zo'n 400 miljoen dollar geschat.

Taxidienst Uber, vaak aangehaald als voorbeeld van dergelijke diensten, experimenteert zelf ook met een bezorgdienst. Daarbij kunnen klanten niet kiezen uit het volledige aanbod van een supermarkt, maar uit een vast assortiment artikelen.

Uber verlengt test met bezorgdienst voor spullen