Facebook heeft zijn excuses aangeboden voor eventuele nare momenten die weer naar boven kwamen via de gepersonaliseerde jaaroverzichten die het sociale medium zijn gebruikers geeft.

Gebruikers kregen de afgelopen weken een slideshow van Facebook te zien waarin de hoogtepunten uit hun Facebook-tijdlijn werden uitgelicht, met de mededeling "Het was een geweldig jaar!". 

De slideshow viel niet zo goed bij een aantal gebruikers die niet zo'n geweldig jaar achter de rug hadden. Webdesignconsultant Eric Meyer verloor zijn dochter aan kanker dit jaar, en kreeg een foto van zijn overleden dochtertje te zien in de slideshow.

"Om me Rebecca's gezicht te tonen en te zeggen: 'Dit is hoe jouw jaar eruit zag!', is schokkend", schrijft Meyer op zijn blog. "Als het van een echt persoon zou komen, zou het misplaatst zijn. Afkomstig van een stuk code, is het gewoon ongelukkig. Dit zijn grote, grote problemen. Het is niet eenvoudig om uit te vinden of een foto duizenden likes heeft omdat het grappig, opmerkelijk of hartverscheurend is."

Facebook is dankbaar voor de feedback van Meyer, en zegt dat er aan zal worden gewerkt. "De app was geweldig voor een hoop mensen, maar in dit geval is het duidelijk dat we hem meer leed hebben veroorzaakt dan plezier", aldus Jonathan Gheller, de productmanager van de app, tegenover de Wall Street Journal.