De Zuid-Koreaanse kerncentrales worden nog steeds bestookt door cyberaanvallen. De aanvallen worden echter alleen uitgevoerd op de niet-kritieke systemen, de centrales zelf zijn veilig.

Dat bevestigt het bedrijf Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP), dat 23 kerncentrales aanstuurt, tegenover Reuters

Vorige week werd bekend dat de systemen bij KHNP waren gehackt. Vooralsnog zijn er geen cruciale gegevens buitgemaakt en is er geen gevaar voor de werking van de kerncentrales, aldus KHNP. Wel is de beveiliging van de systemen inmiddels aangescherpt, zo stelt het bedrijf. Over de precieze aard van de aanvallen wil het bedrijf geen uitspraken doen, om veiligheidsredenen. 

"We kunnen opwekking van kernenergie niet laten stoppen door de cyberaanvallen", aldus ceo Cho Seok. Het netwerk dat wordt gebruikt om de nucleaire rectors aan te sturen, is niet van buitenuit te bereiken voor hackers, aldus het bedrijf.

De regering in Seoul onderzoekt het lek en heeft nog geen mogelijke schuldige aangewezen. In 2013 beschuldigde Zuid-Korea het regime in Noord-Korea van een reeks cyberaanvallen op banken en omroepen. Een medewerker van KHNP zei eerder dat het hack het werk lijkt te zijn van ''elementen die sociale onrust willen veroorzaken''. Noord-Korea ontkent betrokken te zijn bij de hack.