Een populaire versie van illegale videostreamingdienst Popcorn Time krijgt een Android-app en betaalde vpn-functie, waarmee gebruikers anoniem kunnen streamen.

Dat maakt Popcorn Time.io bekend op zijn blog.

Popcorn Time is de naam voor de technologie achter de illegale videostreamingdienst. Er zijn twee grote spelers die de naam gebruiken: Popcorntime.io en Popcorn-time.se. Eerstgenoemde heeft in navolging van de bekendere versie Popcorn-time.se nu ook een Android-app en vpn-functie.

De Android-app streamt net als de desktopversie films en series. "De komende tijd voegen we allerlei geweldige functies aan de app toe", aldus het team van Popcorn Time.io.

Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om anoniem via een vpn te streamen, waardoor hun ip-adres wordt afgeschermd. Het betreft echter een betaalde dienst, die gebruikers voor één dollar per maand kunnen uitproberen. Na de eerste maand kost een vpn-abonnement 4,99 dollar.

Popcorn Time maakt gebruik van torrent-bestanden om videobestanden te downloaden en opnieuw te verspreiden. Het uploaden van auteursrechtelijk materiaal was in Nederland al illegaal, maar sinds april geldt ook een downloadverbod dat het downloaden van auteursrechtelijk materiaal uit illegale bron verbiedt.

Vijf vragen over de illegale streamingdienst Popcorn Time

Alles wat u moet weten over het downloadverbod