Facebook heeft de indeling van officiële pagina's van bijvoorbeeld bedrijven en artiesten veranderd. Videomateriaal daarin een stuk belangrijkere rol gekregen.

In de nieuwe indeling ligt de nadruk een stuk minder op geschreven berichten, en wordt er prominent een video getoond bovenaan het scherm. 

Facebook bevestigt tegenover Techcrunch dat het de nieuwe indeling momenteel test bij een aantal bedrijven, zo maakt de pagina van de Amerikaanse nieuwszender ABC al gebruik van de indeling. De functie wordt in de loop van de komende weken verder uitgerold. 

Het is dan voor alle bedrijven en artiesten mogelijk om een extra grote video bovenaan in beeld te laten staan, en daar een videoplaylist aan te koppelen. De functie heeft veel weg van de afspeellijsten die Youtube nu al heeft, zo meldt Techcrunch.

Facebook zet sinds dit jaar flink in op videomateriaal. Filmpjes worden sinds kort automatisch afgespeeld, net als videoadvertenties. Die extra aandacht voor videomateriaal is niet geheel onverdienstelijk: het aantal videoweergaves steeg met ruim 50 procent tussen mei en juli van dit jaar, zo melde Facebook eerder. Bijna twee derde van alle video's wordt op mobiele apparaten bekeken.