Er zou door hackers opnieuw data zijn gestolen bij het bedrijf dat de Zuid-Koreaanse kerncentrales runt. Het bedrijf KHNP onderzoekt dinsdag een claim op Twitter dat er nieuwe gegevens zijn buitgemaakt.

Ook vorige week werden er gegevens gestolen bij het bedrijf en ook toen werd dat door hackers bekendgemaakt via Twitter.

Ditmaal zegt de gebruiker, die naar eigen zeggen de voorzitter is van een anti-nucleaire groep, dat enkele kerncentrales in het land moeten worden uitgeschakeld. Ook raadde hij mensen die in de buurt van de centrales wonen op om te vluchten. Waarom is niet duidelijk.

Om de claim kracht bij te zetten, zijn een paar sets met data meegestuurd. ''Die hebben we nog niet geopend", aldus een officiële bron bij KHNP. Maandag zei het bedrijf dat alleen niet-essentiële data was buitgemaakt door de hackers. Door die inbraak zouden de werkzaamheden binnen de centrales niet in gevaar zijn gekomen.

President Park Geun-hye heeft desondanks een onderzoek geopend, dat duidelijk moet maken wat er precies is gebeurd en wie dat op zijn geweten heeft. Onduidelijk is namelijk wie er achter de hacks zit. Zuid-Korea is formeel nog altijd in oorlog met Noord-Korea en dus wordt er steevast met argusogen gekeken naar de noorderbuur bij een dergelijk voorval.