In een poging de schade van de grootschalige hack te beperken, heeft Sony's topadvocaat David Boies zijn zinnen gezet op Twitter.

In een brief aan Twitter schrijft Boies dat Sony het sociale netwerk verantwoordelijk houdt voor schade of verlies door verspreiding van het gelekte materiaal via Twitter, zo meldt Vice.

In de brief wordt uitgebreid verwezen naar het account van de muzikant Val Broeksmit, die stukken deelde uit gelekte e-mails. Sony eist dat het account wordt gesloten.

Uit gelekte correspondentie bleek onder meer wat acteurs en regisseurs verdienden en werden ongezouten meningen van Sony-medewerkers over allerlei filmprojecten en collega's blootgelegd.

Een woordvoerder van Twitter zegt tegen Vice dat het plaatsen van privéinformatie niet is toegestaan volgens de regels van de site. Het linken hiernaar is echter wel toegestaan. Anderen kunnen zulke links ook laten verwijderen met een verzoek onder de Amerikaanse auteursrechtenwet, maar zo'n verzoek heeft Sony in dit geval niet ingediend.

Amy Adams vertrok maandag vroegtijdig uit de studio van NBC's Today Show nadat ze weigerde te spreken over haar inkomen uit American Hustle en eerder annuleerde ook Kevin Hart een interviewafspraak met een journalist omdat hij niet over de gelekte correspondentie wilde praten.