Sony heeft verschillende Amerikaanse media het verzoek gestuurd niet langer verslag te doen van informatie die door de grote hack van het bedrijf openbaar is geworden.

Dat meldt The Verge, één van de Amerikaanse media die de brief van Sony heeft ontvangen.

Bij monde van jurist David Boies verzoekt Sony Pictures Entertainment media met klem te stoppen met het downloaden van gehackt materiaal, en bestaande informatie te verwijderen. Zo niet, heeft het bedrijf geen andere keuze dan de media verantwoordelijk te houden voor schade of verlies, zo schrijft de advocaat.

De filmtak van Sony werd eind november gehackt. Het is nog altijd onbekend wie er achter de hack zit en wat de precieze eisen van de cybercriminelen zijn.

Wel is duidelijk dat er veel informatie is buitgemaakt, die door de hackers in fases naar buiten word gebracht. Eerder vandaag hebben de hackers nog een "kerstcadeau" in de vorm van een pakket nieuwe informatie beloofd.

Eerder lekte al enkele nog niet verschenen Sony-films uit, en zelfs het volledige scenario van de nieuwste James Bond-film. Maar ook e-mailberichten tussen hooggeplaatst personeel en regisseurs, acteurs en scenaristen lekte uit. Scenarioschrijver Aaron Sorkin hekelde in een open brief al de journalisten die verslag deden van die internet e-mails.