De vermeende hackers van Sony eisen in een nieuw bericht dat de filmstudio van het Japanse bedrijf een komediefilm over Noord-Korea niet uitbrengt.

De vermeende hackers doen hun eis in een bericht op de site Github.

De hackers zeggen dat Sony duidelijke eisen van hen heeft gekregen, maar daar niet op reageert. De hackers eisen dat Sony stopt met het vertonen van "de terroristische film die de vrede in de regio kapot kan maken en oorlog kan veroorzaken".

Hoewel de hackers de film niet bij naam noemen, wordt hoogstwaarschijnlijk The Interview bedoeld. Die komediefilm met acteurs Seth Rogen en James Franco draait om het vermoorden van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Sympathisanten

De Noord-Koreaanse overheid sprak zich eerder in een brief aan de VN al officieel uit tegen die film. Noord-Korea heeft echter ook al kenbaar gemaakt niks met de Sony-hack te maken te hebben. Wel acht het mogelijk dat de hack afkomstig is van bondgenoten of sympathisanten.

De hackers zeggen ongrijpbaar te zullen blijven voor Sony en de FBI, die een onderzoek heeft ingesteld. Sony is volgens de hackers niet veilig tot het aan hun eisen voldoet. Officieel weigert het bedrijf commentaar, volgens een bron van Variety heeft Sony echter geen eisen gekregen.

Overigens zeggen de hackers niets te maken te hebben met de dreigementen die gezinnen van Sony Pictures-medewerkers eerder ontvingen. Alsnog zeggen de hackers dat Sony zich "moet afvragen waarom zulke dingen gebeuren en wie er verantwoordelijk voor is".