In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week hebben we het onder meer over de hack die de filmafdeling van Sony trof.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (16 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Deze week bespreken we de volgende onderwerpen:

• [00:32] Sony Pictures had deze week te maken met een grootschalige hack. Anonieme bronnen wezen Noord-Korea aan als schuldige, maar moeten we dat wel geloven? En hoe kan dit een bedrijf als Sony overkomen?

• [05:08] Apple staat weer in de rechtbank, maar dit keer niet vanwege zijn iPhones of iPads. Twee aanklagers beschuldigen het bedrijf van machtsmisbruik met zijn iPod tussen 2007 en 2009. Maar het is onduidelijk of de zaak door kan gaan nu is gebleken dat de eisers zelf mogelijk niet de juiste iPod hebben.

• [08:39] De Yotaphone 2 is een telefoon met twee schermen. Het e-ink-scherm aan de achterkant is niet zomaar een gimmick. We bespreken deze bijzondere telefoon en andere gadgets die misschien ook wel zouden kunnen profiteren van een extra e-ink-scherm.

• [12:47] Volgens een bericht dat deze week verscheen zal Google volgend jaar een nieuwe versie van zijn slimme bril Glass lanceren. Techredacteur Daniël Verlaan schreef eerder over zijn maandenlange ervaringen met Glass in Nederland en bespreekt wat Google moet veranderen om van de gadget een succes te maken.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden.

Bekijk een lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android