Uber wil in 2015 een miljoen nieuwe banen creëren, en heeft daarom 1,2 miljard dollar aan investeringen opgehaald om naar Azië uit te breiden.

Dat meldt Uber op zijn blog. Door de investering van 1,2 miljard dollar is de controversiele taxiapp zo'n 40 miljard dollar waard.

"In 2015 gaat Uber zorgen voor een miljoen nieuwe banen in steden verspreid over de hele wereld. Mensen gaan mogelijk besluiten dat ze geen auto meer hoeven omdat een Uber bestellen gewoon goedkoper is dan een auto bezitten", aldus Uber-ceo Travis Kalanick.

De 1,2 miljard dollar wordt met name gebruikt om uit te breiden naar Azië, meent Kalanick. Een groot deel van de miljoen nieuwe banen zou ook in Azië beschikbaar komen.

Groeipijnen

Uber is de afgelopen weken veelvuldig negatief in het nieuws gekomen. Zo heeft een Uber-topman gezegd onderzoek te willen laten doen naar het privéleven van een journalist die kritiek had op de taxiapp. Ook heeft Uber naar verluidt een sollicitant toegang gegeven tot de ritgegevens van al zijn klanten.

Daarnaast is taxidienst Uberpop in Nederland verboden. Chauffeurs van de dienst, die in hun eigen auto klanten rondrijden, worden door Uber vergeleken met betaalde carpoolers. Ondanks het verbod heeft Uber de dienst donderdag naast Amsterdam ook geïntroduceerd in Rotterdam en Den Haag.

In Nederland legde de Inspectie Leefomgeving en Transport vier Uberpop-chauffeurs boetes op van 1.500 euro, voor het rijden zonder licentie. 

Uber: De opkomst van de populaire maar controversiele taxi-app