De videoclip van het nummer Gangnam Style van Zuid-Koreaan Psy is zo vaak op Youtube bekeken, dat de teller het niet meer aankon.

Er was simpelweg nooit rekening gehouden met een video die zoveel keer bekeken zou worden, meldt Youtube.

De teller onder Youtube-video’s werkt namelijk op basis van een 32-bit-getal. Dat zorgt voor een plafond van 2.147.483.647, legt Youtube uit. Gangnam Style had dat aantal views onlangs bereikt, waardoor de teller bleef hangen.

Om te zorgen dat de teller weer klopt, is Youtube voor Gangnam Style overgestapt op een 64-bit getal, dat een maximum van 9.223.372.036.854.775.808 heeft. De video bereikte in april al de 2 miljard views.

Terwijl de teller aan zijn plafond zat, heeft Psy wel wat views gemist. De keren dat de video is bekeken toen de teller vast zat zat lijken niet te zijn meegenomen. Alsnog is Gangnam Style veruit de meest bekeken video op Youtube.

Justin Bieber staat met zijn nummer baby met ruim een miljard views minder op de tweede plaats. Bieber en Psy zijn de enige twee die meer dan een miljard views op Youtube hebben. De derde plaats is voor een video van een Brits jongetje die door zijn broertje in zijn vinger wordt gebeten.

Hoe worden Youtube-video’s het meest bekeken?

Minecraft-video’s 47 miljard keer bekeken op Youtube