Jonathan Christensen, een ondernemer die van 2006 tot 2011 in dienst was van Skype, heeft zijn eigen berichtenapp onthuld.

De app met de naam Wire is vanaf woensdag beschikbaar voor iOS, Android en Mac OS X.

Janus Friis, een van de mede-oprichters van Skype, heeft geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van de app. Bij Wire werken ook Priidu Zilmer en Koen Vos, die beiden al voor Skype werkten toen het nog een klein bedrijf was.

Wire maakt het net als veel andere berichtenapps mogelijk om tekst, foto's en Youtube-video's naar één persoon of naar een groep te versturen. Videobellen is momenteel nog niet mogelijk, al kan wel een gesprek zonder beeld worden gevoerd.

De nieuwe app zegt de nadruk te leggen op geluidskwaliteit en mooi design. Op zijn site belooft Wire dat alle berichten en gesprekken worden versleuteld, zodat afluisteren onmogelijk is. Het is onduidelijk welke technologie hier precies voor wordt gebruikt.

Wire is gratis, maar de makers willen uiteindelijk geld verdienen aan het verkopen van extra functies. De app is beschikbaar in de App Store voor iOS en Mac, en in Google Play voor Android.