Videostreamingdienst Netflix had in september naar schatting zo'n 700.000 betalende abonnees in Nederland.

Daarmee is het aantal abonnees verzevenvoudigd sinds december vorig jaar, meldt Digital TV Research op basis van eigen onderzoek. De videostreamingdienst is sinds september vorig jaar beschikbaar in Nederland.

Nederland heeft daarmee een stuk meer abonnees dan Duitsland, België en Frankrijk, waar er volgens de schattingen respectievelijk 125.000, 30.000 en 100.000 Netflix-abonnees zijn. Een eerlijke vergelijking is dat echter niet, omdat de dienst daar pas sinds september dit jaar te gebruiken is.

In het Verenigd Koninkrijk (2.85 miljoen gebruikers) en Scandinavië (2 miljoen gebruikers) zijn er meer Netflix-abonnees dan in Nederland. In die landen ging de dienst een jaar eerder van start dan in Nederland. Digital TV Research verwacht dat Netflix voor het eind van dit jaar 17 miljoen abonnees zal hebben buiten de VS.

Netflix maakt zelf niet bekend hoeveel abonnees per land heeft. Wel heeft het bekendgemaakt dat het in september 15,8 miljoen abonnees waren buiten de VS.  In de VS zijn er ruim 36 miljoen mensen geabonneerd op de videodienst.

In augustus bleek uit een ander onderzoek dat er naar schatting één miljoen Nederlanders gebruik maken van Netflix. Daarbij ging het echter niet over het aantal abonnees, maar over het totale aantal gebruikers. Daarbij zijn dus ook familieleden of huisgenoten inbegrepen.

Hoe de menselijke hand de filmsuggesties van Netflix verbetert

Eén jaar Netflix: de strijd om je vrije tijd, en om Adam Sandler