Microsoft stopt met het aanbieden van zijn Clip Art-afbeeldingenbibliotheek. Office-programma's gaan voortaan gebruikmaken van zoekmachine Bing.

Dat meldt het bedrijf in een inmiddels verwijderde blogpost, waarover onder meer The Verge berichtte.

Het is niet duidelijk waarom de aankondiging weer offline is gehaald. Hierin werd als reden gegeven dat het gebruik van de Clip Art de laatste jaren steeds verder afnam.

De afbeeldingenbibliotheek was al enkel online beschikbaar, maar nog wel direct vanuit Office te bereiken. 

Microsoft constateerde echter dat steeds meer Office-gebruikers de afbeeldingen voor in een Word-document of Powerpoint-presentatie van internet haalden. Het bedrijf heeft daarom besloten om die functionaliteit in Office te integreren.

Alle vermeldingen van Office Clip Art worden op korte termijn vervangen door de optie om via Bing naar afbeeldingen te zoeken. Daarbij worden automatisch enkel resultaten getoond waarop geen copyright rust, zodat ze ook voor commercieel gebruik geschikt zijn.

Gebruikers hebben wel de optie om dit uit te zetten en de zoekpoging uit te breiden naar alle mogelijke afbeeldingsresultaten. Het is niet duidelijk wanneer Clip Art precies komt te verdwijnen, maar de vervanging door Bing geldt voor alle versies sinds Office 2007.