Firefox versie 34 is verschenen. De browser heeft nu een standaard videobelfunctie. Ook de zoekfunctie van Firefox is uitgebreid.

Dat meldt Mozilla op de downloadpagina van Firefox 34.

Nieuw is videobelfunctie Hello. Die is direct te gebruiken, zonder dat bijvoorbeeld plug-ins geïnstalleerd hoeven te worden.

Bovendien is een account niet noodzakelijk. Gebruikers kunnen elkaar via Firefox Hello aan de hand van een e-mailadres uitnodigen voor een videogesprek. Wie wel een account aanmaakt kan een contactenlijst opslaan.

Ook is de zoekfunctie uitgebreid zodat gebruikers snel kunnen zoeken in een bron naar keuze. Wordt een zoekterm ingetikt, toont het zoekvenster nu een aantal opties als Wikipedia, Duckduckgo en Twitter. Gebruikers kunnen die lijst met bronnen zelf aanvullen.

Bovendien heeft Firefox in enkele landen Google standaard voor een concurrerende zoekmachine ingesteld. Nederland hoort niet bij die landen. In de VS zoekt Firefox nu standaard via Yahoo, in Rusland met Yandex en in China via Baidu.

Firefox is gratis te downloaden. Firefox staat in de markt voor desktopbrowsers met een aandeel van 14 procent op de derde plaats, achter Internet Explorer (58 procent) en Chrome (21 procent).