Ondanks dalende winstcijfers en geruchten over een grote managementwissel bij Samsung, mogen de drie belangrijkste afdelingsleiders allemaal blijven.

JK Shin houdt de leiding over de mobiele afdeling van Samsung, die zwaar onder druk staat door concurrentie van opkomende smartphonemakers als Xiaomi.

Eerder meldden bronnen tegenover de Wall Street Journal dat de positie van Shin niet zeker was. BK Yoon, hoofd van de afdeling die onder meer tv's en huishoudelijke apparatuur maakt, zou mogelijk ook controle over de mobiele tak krijgen.

Dat blijkt echter niet het geval nu de resultaten van de jaarlijkse managementverschuiving van Samsung bekend zijn gemaakt. 

Er werden geen grote veranderingen bekendgemaakt, al krijgt Hong Won-pyo, nu nog hoofd software en diensten, een positie als hoofd wereldwijde marketingstrategie.

Anonieme bronnen vertellen maandag aan de Wall Street Journal dat er mogelijk niet veel is veranderd omdat Lee Kun-hee, voorzitter van Samsung, nog altijd in het ziekenhuis ligt. Hij raakte in mei twee weken lang in een coma en is nog steeds aan het herstellen.

Bekijk de winstdaling van Samsung in twee grafieken