Na een nieuwe reeks investeringen zal Uber een marktwaarde van 35 tot 40 miljard dollar (28 tot 32 miljard euro) worden toegeschreven.

De taxi-app heeft zijn nieuwe investeringen bijna rond, melden ingewijden woensdag aan Bloomberg.

Onder meer de bestaande investeerder Fidelity Investments en nieuwkomer T.Rowe Price Group zouden geld in de dienst steken. In totaal zou Uber ruim 1 miljard dollar (800 miljoen euro) willen ophalen.

In juni haalde Uber al een vergelijkbaar bedrag op. De waarde van het bedrijf werd toen geschat op 17 miljard dollar. De waarde van Uber zou dus in een half jaar tijd zijn verdubbeld.

Controversieel

De dienst, die het mogelijk maakt om taxi's te bestellen met een app, is wereldwijd zeer controversieel maar groeit tegelijk snel. In verschillende landen is gebruik van de app verboden vanwege het overtreden van bestaande taxiwetten.

In Nederland oordeelde de Inspectie Leefomgeving en Transport dat alleen de particulierendienst Uberpop de wet overtreedt. Verschillende chauffeurs zonder taxilicentie kregen een boete, die inmiddels door Uber in de rechtbank is aangevochten.

Met een waarde van 40 miljard dollar zou Uber ruim anderhalf keer zo veel waard zijn als Twitter. Het bedrijf zou zich kunnen meten met Delta Airlines, dat op de Amerikaanse beurs ruim 36 miljard dollar waard is.

Luister onze podcast over de handelspraktijken van Uber