Twitter wil Shots overnemen, een app die is medegefinancierd door Justin Bieber. 

Dat meldt CNBC dinsdag op basis van ingewijden. De twee bedrijven zouden al gesprekken hebben gevoerd.

Het zou Twitter vooral gaan om het klantenbestand van Shots, dat ruim drie miljoen gebruikers heeft. Veruit de meeste gebruikers zijn vrouwen van onder de 24 jaar oud. 

Met Shots, voorheen bekend als Shot of Me, kunnen gebruikers alleen selfies naar elkaar sturen: het is niet mogelijk om oude foto's te versturen, of gebruik te maken van de camera aan de achterkant. 

Justin Bieber heeft zijn naam verbonden aan de app en investeerde een onbekend bedrag. Volgens het bedrijf zelf is de popster erg enthousiast is over de manier waarop de app omgaat met reacties: reageren gebeurt via privéberichten. Het is niet mogelijk om in het openbaar te reageren op foto's van anderen.

Foutje

Het bericht komt amper een dag nadat de financieel directeur van Twitter, Anthony Noto, per ongeluk een tweet de wereld instuurde over een mogelijke bedrijfsovername.

Noto wilde de informatie via een privébericht sturen, maar publiceerde de tekst op zijn openbare tijdlijn. "Ik denk dat we ze moeten overnemen. Hij staat in je agenda voor 15 of 16 december. We moeten hem verkopen. Ik heb een plan", twitterde Noto.

Of die tweet ook echt over Shots ging is niet duidelijk. Volgens diverse Amerikaanse media zou Noto doelen op de nieuwssite Mic, dat net als Shots gericht is op een jonge doelgroep.