Samsung gaat stoppen met zijn Whatsapp-concurrent Chaton, omdat het bedrijf tijdens tegenvallende resultaten geen verbetering van de dienst verwacht.

Dat meldt Korea Times.

De ondersteuning voor de app wordt niet direct stopgezet, maar langzaam afgebouwd. Daarbij is de populariteit per gebied leidend.

Chaton ontwikkelt zich volgens Samsung niet op een winstgevende manier, en de toekomst zou daar niet snel verandering in brengen. Samsung heeft momenteel te kampen met tegenvallende resultaten, waarop zelfs een rigoreuze herstructurering van de directie wordt overwogen.

Chaton staat standaard geïnstalleerd op Samsung-smartphones en is ook beschikbaar voor iOS, Blackberry en Windows Phone. Toch is de app in zowel de VS als Europa nooit aangeslagen. In thuisland Korea zou Chaton nog enige gebruikersbasis hebben.

"Als je over de totale aantallen spreekt, lijkt Chaton er competitief omdat het is geïnstalleerd op alle Samsung-smartphones", aldus een woordvoerder van Samsung. "Het probleem is lage bruikbaarheid van de app, wat ervoor zorgt dat die weinig gebruikt wordt."

Bekijk de zes beste alternatieven voor Whatsapp

'Grote veranderingen in top Samsung na slecht resultaat'