Geheimen-app Yik Yak, met name populair bij Amerikaanse scholieren om anoniem te pesten, krijgt een investering van 62 miljoen dollar (zo'n 50 miljoen euro).

Dat meldt Wall Street Journal op basis van bronnen bekend met de derde investeringsronde van de startup.

In totaal zou Yik Yak 62 miljoen dollar hebben opgehaald, minder dan de 75 miljoen dollar waar tijdens de investeringsronde nog van werd gesproken. Na deze derde investeringsrond zou de waarde van Yik Yak tussen de 300 en 400 miljoen dollar worden geschat.

De app ziet vooral in de VS sterke groei, en is daar populair om anoniem te pesten. Berichten in Yik Yak worden aan een locatie verbonden, en op basis daarvan gebruiken scholieren de app om te roddelen en te pesten.

De derde investeringsronde van Yik Yak zou onder leiding van durfkapitaal-firma Sequoia Capital hebben plaatsgevonden. Die firma leidt vaak durfinvesteringen in startups, zoals in het verleden onder meer in Wunderlist, Airbnb, Skyscanner en Jawbone.

Ik Yak verscheen een jaar geleden voor het eerst en heeft de afgelopen maanden vooral in de VS aan populariteit gewonnen. Daar staat de geheimen-app al een tijdje in de top tien meest populairste sociale apps.

Yik Yak is gratis te downloaden voor Android en iOS.