Filmstreamingdienst Netflix wordt in Frankrijk aangeklaagd door de consumentenbond CLCV. De organisatie meent dat de gebruiksvoorwaarden van Netflix de wet overtreden.

De CLCV hekelt het feit dat een deel van de gebruiksvoorwaarden alleen in het Engels beschikbaar is.

Ook inhoudelijk ziet de bond problemen met de voorwaarden. Zo kan Netflix eenzijdig ervoor kiezen om de tarieven en voorwaarden te wijzigen. De CLCV wil dat de consument hier altijd over wordt gewaarschuwd en de kans krijgt om zijn abonnement op te zeggen.

Bovendien vindt de organisatie dat de structuur van de gratis proefperiode van Netflix de wet overtreedt. Nu wordt een proefabonnement automatisch verlengd en wordt het maandtarief afgeschreven van de bankrekening van de klant, maar de CLCV wil dat de consument nog actief de voortzetting van het abonnement moet bevestigen.

Verder is de bond ontevreden met het feit dat Netflix in zijn servicevoorwaarden zegt de beeldkwaliteit van streams niet te kunnen garanderen.

Netflix is pas sinds september actief in Frankrijk en heeft volgens de CLCV al ruim 100.000 leden. De streamingdienst heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.

Hoe de menselijke hand de filmsuggesties van Netflix verbetert