Google heeft een schikking getroffen in de patentzaak aangespannen door Rockstar Consortium, een bedrijf in handen van onder meer Apple en Microsoft. 

Dit meldt Reuters.

Of de zoekgigant via de schikking patentschending erkent, is niet bekend. De details zijn vooralsnog niet bekendgemaakt. Google was sinds oktober vorig jaar verwikkeld in de patentzaak.

De aanklacht van Rockstar heeft betrekking op zeven patenten die vooral toezien op de technologie die relevante advertenties koppelt aan zoekopdrachten, een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van Google.

Samsung, HTC en Huawei werden ook aangeklaagd omdat zij Android-telefoons maken die gebruikmaken van de technologie. Huawei schikte al in januari met Rockstar. 

'Patenttrol'

Het bedrijf heeft naast Apple en Microsoft ook Sony, Ericsson en Blackberry als aandeelhouders.

De rechtszaken die Rockstar de afgelopen aanspande, vloeien voort uit een overname van ruim zesduizend patenten van het failliete Nortel in 2011, voor de som van 4,5 miljard dollar.

Ook Google had daarop geboden, maar schoot met een bod van 4,4 miljard dollar tekort. Eind 2013 diende het bedrijf daarom een tegenaanklacht in om Android-fabrikanten te beschermen, waarbij het Rockstar een patenttrol noemde. 

Het bedrijf wil via de rechter afdwingen dat de fabrikanten van Android-apparaten worden vrijgesproken van patentschending. Mogelijk heeft de beslissing om te schikken met Rockstar daarmee te maken.