Spotify gaat mogelijk binnenkort ook de mogelijkheid bieden om podcasts te beluisteren via de streamingdienst.

Een vermelding daarvan dook op in de code van een testversie van de Spotify-app. Dit ontdekte ontwikkelaar Ethan Lee, zo bericht Techcrunch.

Volgens hem is uit de code op te maken dat Spotify dichtbij een mogelijke uitrol van de podcast-functionaliteit is. Op een bijbehorende afbeelding zijn de podcasts al als menuonderdeel te zien.

Onlangs heeft concurrerende muziekdienst Deezer nog de podcast-app Stitcher overgenomen.

Uber-samenwerking

Spotify zelf heeft nog geen aankondigingen gedaan over een dergelijke toevoeging. Het bedrijf onthulde maandagmiddag wel een samenwerking met taxidienst Uber, waardoor passagiers van de taxidienst zelf hun muziek kunnen gaan uitkiezen tijdens taxiritten.

Ook daarvan is code terug te vinden in de ontwikkelaarsversie van Spotify's applicatie. De integratie van de muziekdienst in Uber wordt 21 november uitgerold. 

Voor die tijd verschijnt verschijnt hoogstwaarschijnlijk eerst nog een update voor de mobiele apps van Spotify, zodat deze gebruikt kunnen worden in Uber-taxi's. Het lijkt echter niet aannemelijk dat de mogelijkheid om podcasts te luisteren dan ook al wordt toegevoegd.

De beste podcast-apps voor Android en iOS

Beluister de podcast De week van NUtech over Spotify