Taxi-app Uber draait dit jaar vermoedelijk een omzet van 10 miljard dollar (bijna 8 miljard euro).

Dat meldt Business Insider op basis van anonieme bronnen. 20 procent van de omzet gaat naar het bedrijf zelf, 80 procent wordt uitgekeerd aan de bestuurders. 

Daarmee gaat dus 2 miljard dollar van de bruto omzet naar Uber. Volgens eerdere schattingen lag dat bedrag rond de 1,5 miljard. Gebruikscijfers maakt Uber niet bekend.

De taxi-app heeft volgens de bronnen bovendien een erg sterk groeipercentage van 300 procent. Dat percentage wordt ook volgend jaar verwacht. 

Uber zou verder het grootste deel van de omzet halen uit minder dan tien steden waarin het actief is. De app is momenteel actief in 150 steden, verspreid over 46 landen. In Nederland is de app te gebruiken in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. 

In steden waar de app het populairst is, zoals San Francisco, heeft de app een marktpenetratie van ongeveer 25 procent. Mogelijk kan de taxi-app de omzet dus nog een stuk verder opvoeren als het er in slaagt zijn dienst te laten groeien in de andere steden waar het bedrijf actief is. 

Uber haalde eerder dit jaar een investering binnen van 1,2 miljard dollar op een waardering van 17 miljard dollar. De app probeert momenteel weer opnieuw geld binnen te halen bij investeerders. Analisten verwachten dat het bedrijf naar de beurs gaat bij een waardering tussen de 50 en 100 miljard dollar. 

Uber: De opkomst van de populaire en controversiële taxi-app

Waarom Nederlandse taxichauffeurs niet tegen Uber protesteren