In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week hebben we het over de vete tussen Spotify en Taylor Swift, de nieuwe muziekdienst van Youtube, Amazon.nl, Android Lollipop (5.0) en de G Watch R van LG.

De podcast is hieronder te beluisteren. Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (15 MB).

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast, zodat je deze elke week automatisch ontvangt. Zoek daarvoor op 'Week van NUtech' in je favoriete podcast-app, volg ons op Soundcloud, of abonneer je via iTunes. De RSS-feed van onze podcast vind je hier.

Deze week bespreken we de volgende onderwerpen:

• [00:42] Popster Taylor Swift heeft haar muziek teruggetrokken van Spotify, omdat ze vindt dat ze hier te weinig aan verdient. Spotify-ceo Daniel Ek schreef een brief waarin hij zegt dat populaire artiesten als Swift jaarlijks miljoenen verdienen aan de dienst. Het muzieklabel van Swift ontkent dit vervolgens weer. Wat is waar en hoe moeten artiesten omgaan met de plotselinge populariteit van streaming op de muziekmarkt?

• [05:21] Youtube krijgt een betaalde muziekdienst met de naam Music Key. Voor een 10 dollar per maand wordt het mogelijk om muziekvideo's offline te bekijken, zonder reclame. Zitten we daar op te wachten naast bestaande streamingdiensten als Spotify en Googles eigen Play Music All Access?

• [07:52] Amazon brengt zijn e-readers naar Nederland en gaat ook Nederlandstalige e-books verkopen. Een prijzenoorlog levert het waarschijnlijk niet op, want vaak bepalen de uitgevers de prijs van hun e-books. Wat kan Amazon dan toevoegen? We vroegen het aan bestuurders van Amazon en aan de grootste concurrent Bol.com.

• [12:46] Android Lollipop (5.0) verscheen deze week officieel voor Nexus-toestellen en op een aantal apparaten van Motorola. We bespreken de uiterlijke veranderingen en nieuwe functies in het besturingssysteem, dat hiermee qua designkwaliteit dichter richting iOS kruipt.

• [17:05] De G Watch R is LG's tweede poging om een Android Wear-smartwatch aan de man te brengen. Het ronde scherm en stijlvolle uiterlijk zijn goede verbeteringen ten opzichte van de eerste G Watch, maar is de software in het afgelopen half jaar evenredig veel beter geworden?

Nog op zoek naar een podcast-app? Bekijk een lijst met de vijf beste voor iOS en Android