Google-medeoprichter Larry Page is door het Amerikaanse zakelijke tijdschrift Fortune verkozen tot zakenman van het jaar 2014.

Dat maakt Fortune donderdag bekend. In een achtergrondartikel wordt de Google-ceo geprezen vanwege zijn "ambitieuze technologische projecten" die "de toekomst mogelijk gaan beïnvloeden".

Page staat bekend om zijn ietwat vergezochte projecten om technologie belangrijker te maken voor de mensheid. Zo is Page één van de krachten achter Googles gezondheidsbedrijf Calico, dat zich bezighoudt met het verlengen van het menselijk leven.

Dergelijke projecten, die veelal binnen de gesloten deuren van het geheimzinnige onderzoekslab Project X worden uitgevoerd, leverden onder andere Googles zwevende wifi-ballonnen, zelfrijdende auto en Google Glass op.

Stap terug

Page maakte eind oktober van dit jaar bekend dat hij een stap terug doet bij Google. Hij wil zich meer gaan richten op "het grotere plaatje" en nadenken over nieuwe innovatieve projecten.

Het werk van Page wordt grotendeels overgenomen door Sundar Pichai. Hij had al de leiding over Android, Chrome en Google Apps, maar leidt nu ook de teams van onder andere Googles zoekmachine, advertentiesysteem, Google+ en Google Maps.

De 5 meest bizarre projecten van Google X