Een Canadese startup heeft een nieuwe berichtenapp uitgebracht die gebruikers laat zien wat de gesprekspartner aan het typen is.

Beam Messenger staat sinds begin deze maand in Google Play voor Android-toestellen. Binnenkort wordt een iOS-versie verwacht.

De app biedt soortgelijke functionaliteit als bijvoorbeeld Whatsapp en Facebook Messenger, maar Beam toont real time wat er getypt wordt door de gesprekspartner.

Daardoor is het volgens de makers mogelijk om direct te reageren in het midden van een verhaal en hoef je niet te wachten met lezen tot de verzender klaar is met typen. Ook is het mogelijk het laatst verstuurde bericht te verwijderen. De tekst verdwijnt dan ook van de telefoon van de ontvanger.

Volgens Beam Propulsion Lab, dat in januari 2014 werd opgericht, is het chatgesprek door de real time leesfunctie meer vergelijkbaar met een echt gesprek.  "Je verliest anderen snel bij het typen van lange berichten. Met Beam voel je je dichtbij en verbonden."

Nederland

Beam Messenger is momenteel niet beschikbaar in Nederland omdat de app zich nog in een testfase bevindt. "We krijgen een verrassend aantal verzoeken vanuit Nederland", laat directeur Alec Gordon aan NU.nl weten. 

"Nederland staat zeker hoog op onze lijst. Ik zou willen zeggen dat we Beam de komende weken zullen openstellen. Er is alleen een kleine bug waardoor er iets mis gaat met gesprekswolkjes als het toetsenbord is ingesteld op een andere taal. Daar werken we nu aan."