Twitter geeft video een belangrijkere rol. Vanaf volgend jaar wordt het mogelijk worden om direct vanuit Twitter video's te uploaden, te bewerken en te delen. 

Dat kondigt Twitter woensdag aan tijdens de zogenoemde Twitter Analyst Day. Twitter biedt nu al de mogelijkheid om korte filmpjes te uploaden via Vine, maar de nieuwe functies zijn minder beperkt en zijn direct vanuit het Twitter-scherm toegankelijk. 

Daarnaast heeft Twitter nog een aantal nieuwe functies aangekondigd. Zo wordt het mogelijk om gemakkelijk een tweet te delen via een persoonlijk bericht. Daarnaast komt Twitter binnenkort met een functie die een overzicht biedt van de 'beste tweets' die langskwamen sinds de laatste keer dat de app is geopend. 

Instant tijdlijn

Verder wil Twitter nieuwe gebruikers een handje helpen met de zogenoemde 'instant tijdlijn'. Momenteel krijgen nieuwe gebruikers wel een aantal suggesties, maar is het vaak lastig om accounts te vinden die hij of zij wil volgen. 

Twitter heeft daarom het aanmeldproces voor het eerst sinds 2011 ververst: gebruikers kunnen voortaan een aantal interesses aanvinken, voordat ze de mogelijkheid krijgen om hun contacten te uploaden. Twitter analyseert vervolgens welke twitteraars er populair zijn onder de vrienden van de nieuwe gebruiker, en stelt op basis van die gegevens een 'instant tijdlijn' op, zodat de nieuwe gebruiker een hoop werk uit handen wordt genomen.

Lees over de oorsprong, kracht en toekomst van Twitter