Een voormalig iPhone-gebruiker die claimt dat veel sms-berichten verdwenen na een overstap van een iPhone naar een Android-toestel, mag haar rechtszaak tegen Apple voortzetten.

Dat heeft rechter Lucy Koh dinsdag bepaald, meldt Cnet.

Zondagnacht publiceerde Apple een afmeldpagina voor iMessage die het probleem van de verdwijnende sms'jes moet oplossen. 

Eerder werden mensen die overstappen op Android nog gezien als iMessage-gebruikers, waardoor andere iPhone-gebruikers hun berichten automatisch via de berichtendienst van Apple verstuurden, in plaats van via sms. Door een telefoonnummer af te melden kan dit worden voorkomen.

Class-action

Volgens aanklager Adrienne Moore zorgde de fout voor oneerlijke concurrentie, omdat ze met een Android-telefoon geen volledig gebruik van haar mobiele abonnement kon maken. Apple heeft niet op de zaak gereageerd.

Moore wil dat haar rechtszaak 'class-action' status krijgt. Dat zou betekenen dat alle andere gedupeerde klanten zich bij de zaak kunnen aansluiten en gezamenlijk om schadevergoeding kunnen vragen. Of de zaak daadwerkelijk deze status mag krijgen, moet nog worden bepaald.