KPN gaat het voor gezinsleden en huisgenoten mogelijk maken MB's naar elkaar te sturen als ze een abonnement hebben bij Hi of KPN.

Het aanbod is onderdeel van Meer Mobiel Voordeel. KPN bevestigt na berichtgeving van Tweakers dat Meer Mobiel Voordeel vanaf 3 december verkrijgbaar zal zijn.

Mensen die op hetzelfde adres wonen, of zij nu familieleden of alleen huisgenoten zijn, kunnen kosteloos hun abonnementen koppelen. Alle gebruikers krijgen dan 5 euro korting per maand, kunnen gratis onderling bellen en kunnen MB's met elkaar delen.

Het delen van MB's gaat via de apps van Hi en KPN en gaat in stappen van 50 MB. In theorie kan gebruiker A zijn gehele bundel delen met gebruiker B. Het is niet zo dat gebruikers automatisch de bundel van een ander kunnen gebruiken.

De Meer Mobiel Voordeel-bundel vervangt de Familievoordeel-bundel waarbij ook onderling gratis bellen werd aangeboden en er 10 euro korting per maand werd gegeven, maar dan alleen aan bijvoorbeeld de tweede en derde gebruiker, niet aan de originele gebruiker. Ook was het nog niet mogelijk MB's uit te wisselen.

Klanten met abonnementen van Telfort en Simyo, net als Hi dochters van KPN, vallen niet binnen het aanbod.

UPC Mobiel

UPC introduceerde eind oktober eigen sim only-abonnementen over het Vodafone-netwerk. Het kabelbedrijf werd daarmee actief op de mobiele markt en laat gebruikers ook hun bundels delen. Bij UPC Mobiel sluiten gebruikers één abonnement uit waarbij extra simkaarten kunnen worden gekocht die gebruikmaken van dezelfde belminuten, sms'jes en MB's.