Apple heeft een eigen zakelijk salesteam opgetuigd en is in gesprek met diverse grote bedrijven en appontwikkelaars in een poging de zakelijke markt te veroveren.

Dat meldt Reuters dinsdag op basis van anonieme bronnen.

In juli maakte Apple al bekend met IBM te gaan samenwerken om iPhones en iPads met zakelijke apps te verkopen aan bedrijven. Sindsdien houdt Apple zich echter stil.

Volgens de bronnen van Reuters heeft de iPhonemaker inmiddels een eigen salesteam speciaal gericht op bedrijven opgetuigd. Er zouden gesprekken zijn gevoerd met diverse bedrijven, waaronder in ieder geval Citigroup.

Ontwikkelaars

Bovendien zou Apple van plan zijn officieel te gaan samenwerken met ontwikkelaars als Servicemax en Plangrid die al gespecialiseerd zijn in het verkopen van applicaties aan de zakelijke markt.

Servicemax levert een app waarmee een bedrijf zijn technici kan beheren. Met de app krijgen technici bijvoorbeeld ter plaatse de juiste informatie.  Plangrid richt zich op de bouw met een app voor het delen en bekijken van blauwdrukken.

Met de samenwerking met IBM en kleinere ontwikkelaars hoopt Apple een stevigere positie op de zakelijke markt te krijgen en partijen als Microsoft en Oracle uit te dagen. 

Volgens Reuters is het ook een poging om de afzwakkende groei van Apple een impuls te geven. De omzet en winst groeien minder hard dan twee jaar geleden en de iPad-verkoop is de afgelopen kwartalen zelfs ingezakt.

Waarom zakt de iPad-verkoop in?