NU.nl experimenteert met een wekelijkse podcast over het belangrijkste technieuws van de week. Deze week bespreken we in De week van NUtech het debat over het downloadverbod, de gratis apps van Office, het Nederlandse initiatief Outernet en de beruchte blauwe vinkjes in Whatsapp.

De podcast is hieronder te beluisteren via Soundcloud. Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (14 MB).

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast, zodat je deze elke week automatisch ontvangt. Plak daarvoor deze RSS-feed in je favoriete podcast-app of zoek op 'De week van NUtech'. Je kunt je ook via iTunes abonneren door hier te klikken.

Deze week bespreken we de volgende onderwerpen:

• [00:40] De Tweede Kamer debatteerde deze week over het auteursrecht en het recent ingevoerde downloadverbod. Er bleek weinig animo te zijn om het auteursrecht in Nederland grondig te hervormen. Een voorstel om pop-ups te tonen op illegale downloadsites bleek bij staatssecretaris Teeven (Justitie) niet direct populair. In plaats daarvan wil hij wachten op een voorstel van de Europese Commissie.

• [05:48] Onverwacht maakte Microsoft de mobiele apps van Office deze week gratis, waar eerder nog een abonnement op Office 365 moest worden genomen. Waarom maakt Microsoft deze verandering en hoe past dit in de strategie van het bedrijf?

• [09:13] Een Amerikaans-Nederlandse startup zendt "het beste van het internet" uit via satellieten. Dit 'Outernet' moet onder meer informatie leveren aan arme landen en plekken waar het internet wordt gecensureerd. Robbert Mica, een van de initiatiefnemers, vertelt ons over de ambitieuze plannen van het Outernet.

• [15:28] Veel Nederlanders klaagden deze week over de nu al beruchte blauwe vinkjes in Whatsapp, die aantonen of een bericht is gelezen. Maar moeten we ons daar eigenlijk wel zo boos over maken? En waarom heeft de duurste app ter wereld al meer dan een jaar geen grote nieuwe functies geïntroduceerd?

Nog op zoek naar een podcast-app? Bekijk een lijst met de vijf beste voor iOS en Android