De Microsoft Office-app voor mobiele apparaten is voortaan zonder Office 365-abonnement te gebruiken. Bovendien komt de app ook naar Android-tablets.

Dat meldt Microsoft vandaag in een blog.

Nu moeten Office-gebruikers nog 69 euro (voor één computer en laptop) of 99 euro (voor vijf computers en tablets) per jaar betalen om gebruik te kunnen maken van het sofwarepakket. Het Office 365-abonnement blijft beschikbaar, klanten met een abonnement krijgen vanaf nu toegang tot meer functies dan gebruikers zonder abonnement.

Begin 2014 lanceerde Microsoft voor het eerst Office voor iPad, maar die apps zijn alleen te gebruiken met een Office 365-abonnement. Zonder te betalen was het alleen mogelijk bestanden te openen. De app is nu gratis te gebruiken en krijgt een aantal nieuwe functies.

Office Mobile voor iPhone wordt vervangen met een aantal losse apps: Word, Excel en Powerpoint. De apps hebben allemaal een nieuwe interface en vormgeving gekregen en lijken nu veel meer op de iPad-variant.

Android

Er komt bovendien een speciale Office-versie voor Android-tablets. Die is pas vanaf 2015 beschikbaar, maar het is vanaf donderdag mogelijk je in te schrijven voor een preview. De Office Mobile-app voor Android-telefoons wordt niet aangepast zoals bij iPhone wel is gebeurd, ook is onduidelijk of dit later wel zal gebeuren. De app is in ieder geval vanaf nu gratis te gebruiken.

Tot slot werkt Microsoft aan voor touchscreens geoptimaliseerde Office-apps voor Windows 10-producten. Details daarover maakt het bedrijf nog niet bekend.

Wat kun je met Office voor iPad?