AMSTERDAM - De Nederlandse overheid dreigt achterop te raken op het gebied van internet. Adviesbureau Accenture signaleerde woensdag dat ze te weinig via het web communiceert met haar burgers en bedrijven.
Accenture

Accenture deed een wereldwijd onderzoek naar het internetbeleid van overheden. Volgens het bureau is Nederland van de zevende naar de elfde positie gezakt. Nederland bevindt zich in gezelschap van Ierland (10) en Frankrijk (12). Internetkoplopers zijn de achtereenvolgens de overheden in Canada, Singapore en de Verenigde Staten.

De Nederlandse overheid scoort boven het gemiddelde wat betreft het aanbieden van informatie via internet. Vooral de site
overheid.nl

Accenture meent dat Nederland achterop raakt doordat de overheid de bezoekers op de websites te weinig behandelt als klanten. Daardoor is zij minder in staat om de juiste diensten aan te bieden. De buurlanden Duitsland en België doen het op dit gebied beter. Dit is vooral het gevolg van een geïntegreerde en gestructureerde aanpak van 'eGovernment' in deze landen.

/NETDienstverlening overheid op internet valt tegen