Microsoft en Dropbox kondigen een samenwerking voor mobiele Office-apps aan. Android- en iOS-gebruikers kunnen bestanden binnenkort synchroniseren.

De Dropbox-integratie wordt in de komende weken uitgerold, meldt Dropbox.

Zo kunnen gebruikers van de Office-apps voor iPad straks Word-, Excel- en Powerpoint-bestanden die op Dropbox staan opgeslagen direct vanuit de app openen.

Microsoft biedt Office-gebruikers al zijn eigen Onedrive-clouddienst, Dropbox lijkt daar in Office-apps gelijkwaardig naast te komen staan. Bestanden kunnen straks vanuit Office-apps via Dropbox gedeeld worden.

Dropbox-apps

De apps van Dropbox worden ook aangepast door de samenwerking. Wie straks een Office-bestand in de Dropbox-app probeert te wijzigen, wordt automatisch doorverwezen naar de juiste Office-app.

Is die app geïnstalleerd, wordt de app direct geopend. Zo niet wordt de gebruiker doorverwezen naar de App Store of Play Store om daar de juiste Office-apps te downloaden. Nu kunnen Office-documenten enkel worden bekeken in de Dropbox-app, wijzigingen zijn niet mogelijk.

Web-apps

Momenteel moeten gebruikers van de Office-apps voor Android en iOS nog maandelijks abonnementsgeld betalen om wijzigingen in documenten te maken. Het is onduidelijk of dat door de samenwerking met Dropbox verandert.

De samenwerking tussen Office en Dropbox wordt in de eerste helft van 2015 groter. Dan wordt het mogelijk om Office-bestanden direct in de web-app van Dropbox aan te passen.

Welke cloudopslagdienst is het grootst, veilist en meest uitgebreid?