IAC, het bedrijf dat een meerderheidsbelang heeft in de dating-app Tinder, wil de oprichter en ceo van die app vervangen.

Dat schrijft zakenblad Forbes dinsdag. Sean Rad, oprichter van Tinder, zou het nieuws onlangs per telefoon hebben ontvangen.

Terwijl vervanging wordt gezocht blijft Rad aan als hoofd van Tinder. Ook na zijn vervanging blijft hij in het bestuur van de app zitten. Bovendien wordt zegt Rad dat naar een ceo wordt gezocht die goed met hem overweg kan.

Eerder dit jaar raakte het bestuur van Tinder verwikkeld in een rechtszaak die werd aangespannen door een voormalig medewerker van het bedrijf. Zij beschuldigde haar directe baas van seksuele intimidatie nadat hun relatie op de klippen liep. Rad zou niet hebben ingegrepen.

De zaak is inmiddels geschikt, zonder dat de Tinder-medewerkers schuld hebben bekend. Volgens bronnen van Forbes lag het schikkingsbedrag boven de 1 miljoen dollar. Om verdere "amateurfouten"  te voorkomen, zou IAC hebben besloten om Rad te vervangen.

Betaald

Binnenkort introduceert Tinder voor het eerst betaalde functies, waardoor het mogelijk wordt om verder van de eigen locatie naar dates te zoeken. Bovendien krijgen betalende gebruikers een knop om eerdere swipes - die potentiële dates goedkeuren of afkeuren - ongedaan te maken.

Rad zegt van Tinder een 'sociale gps' te willen maken, die bijhoudt waar gebruikers zich bevinden en op basis van die verzamelde locaties mensen aan elkaar koppelt. 

Volgens bronnen van Forbes heeft Tinder inmiddels ongeveer 18 miljoen maandelijks actieve gebruikers. De waarde van de app zou boven de 1 miljard dollar worden geschat.