Samsung is in gesprek met softwareleverancier SAP en Microsoft over een samenwerking op het gebied van gezondheid en wearables.

Dat stelt de Korea Times althans op basis van anonieme bronnen.

Samsung zou het gezondheidsplatform Care Circles van SAP willen integreren in smartwatches en andere wearables.

Care Circles is een platform voor families om bijvoorbeeld de voortgang van een ziekte met elkaar te delen. Bovendien kunnen experts via het platform geraadpleegd worden. Aan de andere kant kunnen huisartsen hun patiënten via het platform monitoren en aanbevelingen doen.

Samsung wil in 2020 omgerekend zo’n 7,5 miljard euro omzet halen uit de gezondheidsindustrie, schrijft de Koreaanse krant.

Microsoft

Op welke gebied Samsung met Microsoft wil gaan samenwerken wordt in het artikel niet echt duidelijk. Microsoft lanceerde vorige week zelf een smartwatch onder de naam Microsoft Band die bepaalde gezondheidsaspecten van de drager in de gaten houdt. Bovendien introduceerde het bedrijf Microsoft Health, een gezondheidsapp die moet werken met meerdere apparaten.

Samsung toonde in mei zelf al een gezondheidsplatform en prototype wearable die met dit platform samenwerkt. De wearables van Samsung die al echt op de markt zijn, zijn vooral nog gericht op sporten.