Microsoft heeft een virtuele versie van Internet Explorer beschikbaar gemaakt, voornamelijk gericht op ontwikkelaars die niet over Windows beschikken.

Het zogenoemde RemoteIE werkt via Microsoft-clouddienst Azure, meldt het bedrijf.

Met RemoteIE kunnen ontwikkelaars vanaf Android, iOS, OS X en ook Windows 7 en 8.1 inloggen in de nieuwste versie van Internet Explorer, die draait op Windows 10. Zo kan de werking van sites in de nieuwste versie van die browser worden getest.

Anders zou voor zulke tests de bètaversie van Windows 10 nodig zijn, die hoeft nu niet geïnstalleerd te worden. Ook een installatie van een zogenoemde virtuele machine is niet nodig. Daarbij wordt één besturingssysteem virtueel binnen een ander systeem gedraaid.

Internet Explorer

Op die manier moet het makkelijker worden voor ontwikkelaars om hun site goed werkend te krijgen op de nieuwste versie van Internet Explorer. Ontwikkelaars kunnen RemoteIE gratis gebruiken. Wel is een sessie op de dienst beperkt tot een uur, en ook het aantal keer dat RemoteIE gebruikt kan worden is beperkt.

Ondanks de populariteit van desktop-browsers als Google Chrome en Firefox, is Internet Explorer nog altijd de meestgebruikte browser. Vorige maand haalde de nieuwste huidige versie van Internet Explorer de versie uit 2006 in als populairste browser.

Hoe is de verdeling in gebruik van browsers?

Wat zijn de grootste vernieuwingen in Windows 10?