KPN heeft zijn eigen clouddienst KPN Up maandag ook uitgebracht voor iOS. De Android-versie was al sinds september beschikbaar.

Met KPN UP kunnen klanten hun bestanden in de cloud opslaan en vanaf een pc, tablet op smartphone raadplegen.

De dienst is tot 5 GB gratis voor iedereen die vast internet bij KPN afneemt. Een klant met een glasvezelpakket krijgt 25 GB gratis en het is mogelijk tegen betaling tot 150 GB opslag af te nemen.

Het is mogelijk Dropbox en Facebook aan KPN Up te koppelen zodat foto’s en bestanden uit deze diensten ook te bekijken zijn via de app van KPN. Dat is dan alleen een weergave, de bestanden zelf worden niet opgeslagen.

F-Secure

Het Nederlandse bedrijf benadrukt in de omschrijving van de applicatie dat de dienst beveiligd is: "KPN UP is door KPN ontwikkeld in samenwerking met één van de beste computerbeveiligingbedrijven ter wereld, F-Secure."

De bestanden worden dan ook opgeslagen op servers van het Finse F-Secure. Beide bedrijven handelen naar Europees recht. Sinds maandag is er dus ook een iOS-app van Up verkrijgbaar voor iPhone en iPad. De Android-versie is sinds 23 september beschikbaar en is momenteel tussen de duizenden en vijfduizend keer gedownload.

Bekijk onze vergelijking van zes cloudopslagdiensten