Google is begonnen met de uitrol van de nieuwe Android-app van Gmail, die het gebruik van meerdere e-mailaccounts ondersteunt.

Dat meldt Android Police, die de Android-app tevens in een apk-bestand aanbieden. Hierdoor kunnen gebruikers de app ook handmatig installeren. Normaliter duurt het een tijd voordat de update naar alle Android-toestellen is uitgerold.

Met de nieuwe Gmail-app voor Android is het mogelijk om naast Gmail- of Google Apps-accounts ook een e-mailaccount van Yahoo, Outlook, AOL of Exchange toe te voegen. Exchange wordt veelal gebruikt voor zakelijke e-mailaccounts. Via het menu van de app is tussen de accounts te wisselen.

Daarnaast is Gmail voorzien van het nieuwe Material Design, dat kenmerkend is voor Android 5.0 Lollipop. Hier zijn al verschillende Android-apps van voorzien, zoals Google Drive en Google Play. Hierdoor beschikt Gmail voortaan over een rode actiebalk en actieknop. Met laatstgenoemde kunnen gebruikers nieuwe e-mails opstellen.

Inbox

De nieuwe Gmail-app wordt gelanceerd nadat Google eerder Inbox uitbracht. Deze e-mail-app behandelt e-mails als todo's en is vooralsnog alleen met een uitnodiging te gebruiken.

Wat is er nieuw in Android Lollipop?