NU.nl experimenteert met een wekelijkse podcast over het belangrijkste technieuws van de week. Deze week bespreken we in De week van NUtech het nieuwe smartphonemerk Honor, de moeilijke tijden voor Samsung en Sony, de Microsoft Band en de toekomst van Twitter.

De podcast is hieronder te beluisteren via Soundcloud. Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (11 MB).

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast, zodat je deze elke week automatisch ontvangt. Plak daarvoor deze RSS-feed in je favoriete podcast-app. Je kunt je ook via iTunes abonneren door hier te klikken.

Deze week bespreken we de volgende onderwerpen:

• [1:00] Huawei lanceerde deze week het nieuwe smartphonemerk Honor in Nederland. Op wie richt dat merk zich en gaat Honor met zijn goedkopere telefoons niet concurreren met het eigen moederbedrijf? En waarom noem je een smartphone Honor?

• [04:55] Zowel Samsung als Sony presenteerden slechte kwartaalcijfers. De mobiele afdelingen staan onder druk van opkomende merken als Xiaomi en van Motorola, dat aan een comeback bezig lijkt te zijn.

• [08:44] Microsoft presenteerde een fitnesssmartwatch, de Microsoft Band. Opvallend is dat het apparaat werkt met Windows Phone, Android én iOS. Eerder bracht het bedrijf al verschillende apps uit voor andere platformen en kwam Office naar de iPad. Wat betekent die strategie voor het bedrijf?

• [12:20] Facebook ziet zijn gebruikersaantal gestaag doorgroeien, en de winst schiet omhoog. Ondertussen groeit Twitter een stuk langzamer en maakt het sociale netwerk juist verlies. We bespreken of Twitter de strijd der sociale netwerken ook kan winnen zonder miljard gebruikers.

Nog op zoek naar een podcast-app? Bekijk een lijst met de vijf beste voor iOS en Android