Slack, communicatiesoftware voor bedrijven, heeft na een nieuwe investeringsronde van 120 miljoen dollar een waardering van 1,12 miljard dollar (894 miljoen euro) gekregen.

Dat maakt het bedrijf vrijdag bekend.

Slack bestaat pas net een jaar en had tot nu toe 60 miljoen aan investeringen opgehaald. De nieuwe investeringsronde geeft Slack direct een veel hogere waardering. Onder meer Google, Andreessen Horowitz en Kleiner Perkins steken nu geld in de startup.

Slack is software voor communicatie binnen een bedrijf. Het programma koppelt diverse communicatiemiddelen zoals Hangouts, iMessage, sms, e-mail en diverse kleine diensten. Ook bestanden van Dropbox en audiobestanden uit Soundcloud worden door de dienst ondersteund.

Alle berichten komen op één plek binnen en kunnen worden gebundeld per onderwerp zodat bepaalde collega’s in een groep kunnen praten over een specifiek onderdeel van hun werk.

Explosieve groei

In een paar maanden is Slack explosief gegroeid. Onder meer teams binnen Apple, Google, Twitter, Microsoft en Facebook gebruiken het platform al. Er zijn nu 30.000 teams actief op Slack en het bedrijf heeft 73.000 betalende gebruikers.

De software is in principe gratis, maar tegen betaling worden extra functionaliteiten als een onbeperkte historie, statistieken en een oneindig aantal integraties toegevoegd.

Hoeveel omzet het bedrijf draait, is niet bekend. The Verge weet op basis van een interview wel dat Slack elke maand de verwachte jaaromzet bijstelt met 1 miljoen dollar.

De techwebsite meldt bovendien dat Slack het geld wil gaan gebruiken om overzichtelijk te blijven. "Slack is geweldig voor dertig personen", zegt Stewart Butterfield, medeoprichter van het bedrijf. "Maar we willen dat het ook gaat werken voor bedrijven met 50.000 werknemers." Verder wordt aan kleinere toevoegingen zoals emoji gewerkt.

Dit zijn de snelst groeiende startups van Nederland