Google moet een Canadese vrouw 2.250 dollar betalen omdat haar decolleté op Street View te zien was.

Dat heeft een rechter in Quebec bepaald, zo melden Canadese media die de beelden ook publiceerden.

De vrouw ontdekte in 2009, toen ze haar eigen huis op Street View bekeek, dat ze op het trapje voor haar huis was vastgelegd. Haar gezicht was netjes onherkenbaar gemaakt, maar haar decolleté was duidelijk te zien.

Twee jaar later startte de vrouw een rechtszaak tegen Google omdat ze wilde dat de rest van haar lichaam, haar adres en haar kentekenplaat ook onherkenbaar zouden worden gemaakt. Bovendien eiste ze 45.000 dollar aan vergoeding voor emotionele schade.

Google maakte de beelden op Street View al zonder tussenkomst van de rechter onherkenbaar, maar weigerde een vergoeding te betalen omdat de vrouw volgens het bedrijf op een openbare plek zat en er geen connectie was tussen Street View en haar emotionele problemen.

Boete

De Canadese rechter is het eens met Google dat een verband moeilijk aan te tonen is en had bovendien kritiek op de vrouw dat ze twee jaar met de rechtszaak gewacht heeft. Wel verwierp de rechter het argument dat de vrouw op een openbare plek zat en dat daarme direct alle privacyrechten niet meer zouden gelden.

Als compensatie moet Google nu een boete van 2.250 dollar betalen en de juridische kosten van 159 dollar ook vergoeden.

Bekijk de voertuigen waarmee Google de Street View-beelden maakt