Helft Youtube-views afkomstig van mobiele apparaten

De helft van alle views op Youtube-video's is afkomstig van mobiele apparaten, zoals smartphones of tablets.

Dat zei Youtube-ceo Susan Wojcicki tegenover Recode tijdens een conferentie van de website. 

Op de statistiekenpagina van de videodienst staat nog "bijna veertig procent" als percentage, maar dat heeft betrekking op de totale tijdsduur van alle bekeken video's bij elkaar opgeteld.

Als mobiele gebruikers minder lang(e) video's kijken via Youtube, dan dragen zij minder bij aan de totale tijdsduur maar wel evenveel aan het aantal views.

In totaal trekt Youtube ruim een miljard bezoekers per maand. De video's op de site zijn gratis te bekijken, maar er wordt daarbij wel reclame afgespeeld.

'Spotify met videoclips'

Youtube onderzoekt momenteel echter de mogelijkheden voor het introduceren van verschillende abonnementsvormen, vergelijkbaar met Spotify of Netflix, zo meldt Wojcicki.

Volgens haar kiezen consumenten "of advertenties, of ze betalen een bedrag, wat een interessant model is. We denken eraan hoe we gebruikers opties kunnen bieden". 

Eerder deden al geruchten de ronde dat Youtube een eigen muziekdienst wilde introduceren waarbij ook de videoclips van nummers te bekijken zijn.

Die service zou Youtube Music Key gaan heten en 9,99 dollar per maand kosten. Youtube en Google, sinds 2006 eigenaar van het videoplatform, hebben daar officieel nog geen aankondigingen over gedaan.

Lees meer over:
Tip de redactie