App beantwoordt e-mail met kunstmatige intelligentie

E-mail-app Less.mail leest berichten aan gebruikers voor, en stuurt vervolgens een reactie na een kort spraakcommando.

De app Less.mail is ontwikkeld door Robin Labs.

Dat bedrijf ontwikkelt al langer een spraakassistent die lijkt op toepassingen als Siri en Google Now. Less.mail is op die spraakassistent gebouwd.

De app analyseert volgens Robin Labs e-mails en leest vervolgens de kern van het bericht op. Gebruikers kunnen vervolgens in normale taal reageren.

Routine-berichten

Dat wordt gedemonstreerd in een video, waarin een gebruiker een uitnodiging voor een conferentie krijgt. "Wil je meedoen?", vraagt Less.mail. "Nee, maar weiger alsjeblieft beleefd", reageert de gebruiker.

In een ander voorbeeld leest de app een e-mail op waarin gevraagd wordt of de gebruiker een rapport al af heeft. "Zeg maar dat ik er bijna klaar mee ben", reageert de gebruiker.

Volgens Robin Labs is 80 procent van de e-mail die mensen beantwoorden routinewerk. Het zouden vooral zulke routine-mails zijn die Less.mail makkelijker zou moeten maken. Gebruikers kunnen in de app zelf reacties op zulke veelvoorkomende berichten invoeren, of die aan de app dicteren. Less.mail is voor Android verkrijgbaar, maar momenteel alleen op uitnodiging.

Veel apps proberen het beantwoorden van e-mail en het beheren van de inbox makkelijker te maken. Zo bracht Google vorige week nog de app Inbox voor Android en iOS uit, momenteel ook enkel op uitnodiging te gebruiken.

Moeten we bang zijn voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie?

Tip de redactie